dinsdag 27 juli 2021

De Berties op deze wereld

In elke woonwijk heb je wel van die woonwijkterroristen, mensen die zich niet willen of kunnen aanpassen en verantwoordelijk zijn voor veelsoortige overlast.
Soms beklaagt een enkeling zich bij de gemeente of politie, maar hij of zij wordt zelden gehoord, zelfs niet serieus genomen.
De meesten mensen durven niets tegen deze woonwijkterroristen te ondernemen, zij hebben angst dat hun naam wordt toegevoegd aan de wraaklijst.
Enkele dapperen in onze woonwijk vragen zich wel eens af, of zij op deze wraaklijst staan, maar niemand durft het de woonwijkterroristen te vragen, ik trouwens ook niet!


Tot nog toe is er niets gebeurd, maar het gerucht zorgt wel voor onrust en angst.
Het gerucht is verspreid door een vrijwilligster van een of andere hulporganisatie, die mensen bezoekt en hulp aanbiedt, na een sterfgeval binnen het gezin.
Ofschoon dit meestal ongevraagd gebeurt en gezien de resultaten, weinig zinvol is, vind ik het in ieder geval een nobel streven.
Helaas is deze vrijwilligster zo overtuigd van haar kwaliteiten, dat zij zichzelf heeft gepromoveerd tot woonwijkwerkster, woonwijkpsychologe en woonwijkspreekster.

Onze woonwijk is door de jaren heen veranderd, er wonen nu veel meer mensen met een andere etnische, culturele en/of religieuze achtergrond.
De meeste mensen passen zich goed aan en zijn in mijn optiek een verrijking en dat staat de wijk bijzonder goed!
Onze woonwijk is door de jaren heen gegroeid tot een open en vriendelijke woonwijk, waar onderling respect en het naleven van waarden en normen, hebben geleid tot heel veel vriendschappen.
Daarnaast is burenhulp, in goede en kwade tijden, verworden tot een normaliteit.
Door dit alles is de rol van de woonwijkspreekster, laten wij haar Bertie noemen, overbodig geworden.

Bertie is een vervelend oud en waarschijnlijk ook eenzaam vrouwtje, die het moeilijk vindt te accepteren, dat zij er niet meer toedoet en de tijdgeest is ontgroeid.
Haar ‘expertise’ is niet meer gevraagd en haar dagelijkse zittingen in de sociëteiten, woonkamers of gewoon op de straathoeken, worden steeds minder tot op een dag alles voorbij is.
Dat voelt zij, dat weet zij!
Zij zint nu op wraakt en laat haar ware karakter zien.
Het is nu een dom, kwaadwillend vrouwtje met verderfelijke nationalistische en fascistische denkbeelden, die zij dagelijks en ongestraft verspreidt.
Zij is blijkbaar toch niet zo intelligent, sociaal  en mensvriendelijk als zij ons altijd heeft doen geloven!
Onze gewezen woonwijkspreekster is tegen immigratie, tegen homoseksuele liefde, tegen de multiculturele samenleving, eigenlijk is ze tegen alles, wat je maar kunt bedenken.

Woonwijkterroristen bestaan, maar hun wraaklijst is een gerucht zonder waarheidsgehalte, vroeg of laat lopen zij toch tegen de lamp.
Van Bertie hebben wij in de toekomst ook weinig last meer, zij is oud en gebrekkig en heeft waarschijnlijk niet meer lang te leven.

Wat mij wel zorgen baart en verontrust, is de stijging van het aantal Berties op deze wereld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten